ACUE Furnizare și Servicii Comune

 

ACUE Furnizare și Servicii Comune (ACUE FSC) este asociația membră a Federației ACUE specializată pe problemele specifice ale activității de furnizare a energiei electrice și gazelor naturale.
Pe lanțul care face posibilă alimentarea cu energie a consumatorilor finali, furnizorii asigură partea comercială a procesului. Furnizorii sunt cei care cumpără energia de pe piețele angro și fac oferte clienților casnici și non casnici, cu care încheie contractele care asigură alimentarea acestora cu energie electrică sau gaz. În același timp, furnizorii fac contracte cu toate companiile implicate în lanțul de producție și distribuție a energiei electrice și gazului. Ulterior, prin intermediul facturii, furnizorii colectează sumele datorate fiecărei companii de pe lanț și achită prețul energiei, tarifele de transport, de distribuție și taxele aferente.

ACUE FSC Furnizare și Servicii Comune

Membrii ACUE FSC sunt:

E.ON ENERGIE ROMÂNIA SA

E.ON ROMÂNIA SA

PPC Energie Muntenia S.A.

CEZ ROMÂNIA SA

CEZ VÂNZARE SA

PPC Energy Services Co S.A

PPC Energie S.A

PPC Servicii comune S.A

GAZ EST SA VASLUI

ELECTRICA FURNIZARE SA

ENGIE ROMÂNIA S.A.

Dobândirea calității de membru ACUE FSC

Membrii Consiliu Director ACUE FSC

Nicolas Richard

Nicolas Richard

Președintele ACUE FSC, Nicolas Richard, este CEO ENGIE România. Și-a început cariera în cadrul Grupului ENGIE, în anul 2000, unde a dobândit o experiență vastă în activitățile principale ale Grupului (Distribuție, Furnizare, Managementul Energiei, Soluții Energetice), cu precădere în operațiunile care au implicat managementul clienților casnici și corporate. S-a alăturat, în 2003, Direcției Internaționale a Gaz de France (precursorul ENGIE) și a fost implicat în procesul de privatizare a companiei Distrigaz Sud (astăzi ENGIE Romania). Și-a continuat cariera coordonând activitatea de vânzare de gaze naturale către clienții business strategici din mai multe țări ale grupului, cum ar fi Italia, Ungaria și Austria. Ulterior, și-a completat experiența profesională ca responsabil cu activitatea de achiziție de energie pentru portofoliul de clienți din România. S-a reîntors în Franța pentru a conduce o filială de servicii a Grupului ENGIE axată pe dezvoltarea serviciilor energetice și a soluțiilor verzi pentru clienții corporate și municipalități. A revenit în România la sfârșitul anului 2016, fiindu-i încredințată activitatea de marketing și de vânzări, iar din 2021 a devenit Director General Adjunct ENGIE Romania. Nicolas este absolvent al facultății de Psihologie din Paris, specialitatea Marketing şi Comunicare.

Claudia Griech

Claudia Griech

Începând cu data de 1 mai 2021, Claudia Griech a preluat funcția de director general al E.ON Energie România, având responsabilitatea integrală a segmentului Soluții Clienți, atât aria B2C, cât și B2B. Totodată, îndeplinește și rolul de membru al Board-ului E.ON România. Claudia Griech lucrează în companie din 2005, având roluri de management în zona de marketing și vânzări, iar din pozițiile deținute a coordonat cu succes transformarea segmentului B2C, în tranziția de la statutul de furnizor de energie electrică și gaze naturale la cel de furnizor de soluții energetice.
Este absolventă a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj, România, Facultatea de Limbi Moderne Aplicate.

George Agafiței

George Agafitei 1 1

George Agafiței conduce din octombrie 2023 departamentul de Afaceri Instituționale și Sustenabilitate al PPC, alături de echipa sa reprezentând compania în procesul politicilor publice în România. Totodată, este responsabil de promovarea unui sistem de dezvoltare durabilă și de integrarea sustenabilității în centrul culturii corporative. Și-a început cariera în domeniul privat, iar în ultimii 11 ani a activat în sectorul public. În Guvernul României a fost, începând din 2016, Consilier Personal al Viceprim-ministrului și Ministrului Economiei, Consilier al Ministrului Apărării Naționale, dar și Consilier de Stat pentru sectorul economic și energetic în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, unde a coordonat comitetul interministerial pentru energie în perioada decembrie 2021 – iulie 2023. George Agafiței a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, urmând apoi un masterat al Facultății de Limbi și Literaturi Străine la Universitatea din București. Și-a completat formarea prin numeroase cursuri care i-au adus certificări în arii variate de activitate.

Mirela Dima

Mirela Dima

Absolventă a unui MBA de la Open University Business School din Londra (2010) și cu o diplomă de inginer de la Universitatea Tehnică din București, Mirela Dima și-a început cariera în sectorul energetic în anul 2000, ocupând diferite poziții de execuție și management în cadrul FDFEE Electrica Muntenia Sud și devenind parte din echipa CEZ din 2006. A fost Director Executiv și membru al Directoratului CEZ Vânzare (unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România) până în 2016, când a preluat și continuă să conducă agenda de reglementare pentru activitatea de furnizare, distribuție și producție a celor 7 companii cumpărate de fondurile administrate de Macquarie Infrastructures and Real Assets (MIRA) în martie 2021.

Valeriu Ivan

AA8A9722-Valeriu15

Valeriu Ivan ocupă de 5 ani poziția de director al departamentului de strategie al Grupului Electrica și are experiență în conducerea unor companii din industria energetică – Transelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Compania Națională a Uraniului, Oil Termial, ENGIE România, OPCOM, Electrica Furnizare. Absolvent de științe juridice și științe economice, deține un doctorat în economie la Școala Doctorală a Academiei Române și este lector asociat la Facultatea de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București. Este certificat în Planificare Strategică de către KPI Institute. Este președintele Centrului de Analiză și Prognoză pentru Orientări Strategice.