ACUE Furnizare și Servicii Comune (ACUE FSC) este asociația membră a Federației ACUE specializată pe problemele specifice ale activității de furnizare a energiei electrice și gazelor naturale.
Pe lanțul care face posibilă alimentarea cu energie a consumatorilor finali, furnizorii asigură partea comercială a procesului. Furnizorii sunt cei care cumpără energia de pe piețele angro și fac oferte clienților casnici și non casnici, cu care încheie contractele care asigură alimentarea acestora cu energie electrică sau gaz. În același timp, furnizorii fac contracte cu toate companiile implicate în lanțul de producție și distribuție a energiei electrice și gazului. Ulterior, prin intermediul facturii, furnizorii colectează sumele datorate fiecărei companii de pe lanț și achită prețul energiei, tarifele de transport, de distribuție și taxele aferente.
E.ON ENERGIE ROMÂNIA SA
ENEL ENERGIE MUNTENIA SA
CEZ ROMÂNIA SA
E.ON ROMÂNIA SRL
CEZ VÂNZARE SA
ENGIE ROMÂNIA SA
ENEL ROMÂNIA SRL
GAZ EST SA VASLUI
ENEL ENERGIE SA
ELECTRICA FURNIZARE SA
Președintele ACUE FSC, Nicolas Richard, este CEO ENGIE România. Și-a început cariera în cadrul Grupului ENGIE, în anul 2000, unde a dobândit o experiență vastă în activitățile principale ale Grupului (Distribuție, Furnizare, Managementul Energiei, Soluții Energetice), cu precădere în operațiunile care au implicat managementul clienților casnici și corporate. S-a alăturat, în 2003, Direcției Internaționale a Gaz de France (precursorul ENGIE) și a fost implicat în procesul de privatizare a companiei Distrigaz Sud (astăzi ENGIE Romania). Și-a continuat cariera coordonând activitatea de vânzare de gaze naturale către clienții business strategici din mai multe țări ale grupului, cum ar fi Italia, Ungaria și Austria. Ulterior, și-a completat experiența profesională ca responsabil cu activitatea de achiziție de energie pentru portofoliul de clienți din România. S-a reîntors în Franța pentru a conduce o filială de servicii a Grupului ENGIE axată pe dezvoltarea serviciilor energetice și a soluțiilor verzi pentru clienții corporate și municipalități. A revenit în România la sfârșitul anului 2016, fiindu-i încredințată activitatea de marketing și de vânzări, iar din 2021 a devenit Director General Adjunct ENGIE Romania. Nicolas este absolvent al facultății de Psihologie din Paris, specialitatea Marketing şi Comunicare.
Începând cu data de 1 mai 2021, Claudia Griech a preluat funcția de director general al E.ON Energie România, având responsabilitatea integrală a segmentului Soluții Clienți, atât aria B2C, cât și B2B. Totodată, îndeplinește și rolul de membru al Board-ului E.ON România. Claudia Griech lucrează în companie din 2005, având roluri de management în zona de marketing și vânzări, iar din pozițiile deținute a coordonat cu succes transformarea segmentului B2C, în tranziția de la statutul de furnizor de energie electrică și gaze naturale la cel de furnizor de soluții energetice.
Este absolventă a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj, România, Facultatea de Limbi Moderne Aplicate.
Carlo Pignoloni este CEO & Country Manager Enel Romania. A absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică la Universitatea Politehnică din Milano și s-a alăturat Grupului Enel în 1990, ocupând de-a lungul anilor mai multe poziții în arii diferite de business ale Grupului. Carlo a condus în perioada 2008-2011 operațiunile din România ale Enel Green Power. Anterior preluării funcției de CEO și Country Manager Enel Romania, Carlo Pignoloni a fost manager al operațiunilor Enel Green Power în Italia.
Absolventă a unui MBA de la Open University Business School din Londra (2010) și cu o diplomă de inginer de la Universitatea Tehnică din București, Mirela Dima și-a început cariera în sectorul energetic în anul 2000, ocupând diferite poziții de execuție și management în cadrul FDFEE Electrica Muntenia Sud și devenind parte din echipa CEZ din 2006. A fost Director Executiv și membru al Directoratului CEZ Vânzare (unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România) până în 2016, când a preluat și continuă să conducă agenda de reglementare pentru activitatea de furnizare, distribuție și producție a celor 7 companii cumpărate de fondurile administrate de Macquarie Infrastructures and Real Assets (MIRA) în martie 2021.
Valeriu Ivan ocupă de 5 ani poziția de director al departamentului de strategie al Grupului Electrica și are experiență în conducerea unor companii din industria energetică – Transelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Compania Națională a Uraniului, Oil Termial, ENGIE România, OPCOM, Electrica Furnizare. Absolvent de științe juridice și științe economice, deține un doctorat în economie la Școala Doctorală a Academiei Române și este lector asociat la Facultatea de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București. Este certificat în Planificare Strategică de către KPI Institute. Este președintele Centrului de Analiză și Prognoză pentru Orientări Strategice.