Conferința Eurogas Europa Centrală și de Est a abordat funcționarea piețelor gazelor și viitorul energiei din regiune. Gazul și soluțiile gazoase inovatoare sunt un element vital al unui sistem energetic robust al viitorului, potrivit unui comunicat de presă al Eurogas.

Adina Vălean, comisarul pentru transporturi, Comisia Europeană, a declarat: „Întrucât sectorul transporturilor se concentrează pe redresarea după criză, avem ocazia să reconstruim mai bine – pentru a face sistemele noastre de transport mai rezistente, mai inteligente și mai curate. Combustibilii alternativi durabili au un rol de jucat aici. Săptămâna viitoare voi prezenta noua noastră strategie pentru o mobilitate durabilă și inteligentă, care va prezenta modul în care intenționăm să abordăm tranzițiile duale de decarbonizare și digitalizare necesare pentru a ne asigura că sistemul nostru de transport este potrivit pentru viitor. ”

Eric Stab, președintele Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE) și CEO al ENGIE România, a declarat: „Gazul are un viitor într-o Europă decarbonizată. Credem cu tărie că gazele naturale, în perioada de tranziție și, progresiv, gazul verde – biogaz, biometan, hidrogen – vor juca un rol important în mixul energetic al Uniunii Europene în următoarele decenii. România, având resurse semnificative de gaze naturale, o infrastructură mare și un potențial foarte bun pentru hidrogen verde și biometan, este bine plasată pentru a juca un rol activ în strategia UE de decarbonizare pe termen lung. ”

Philippe Sauquet, președintele Eurogas, a comentat: „Înainte de iarnă, încălzirea caselor la un cost accesibil și în cel mai eficient mod devine un subiect deosebit de relevant. Gazul și soluțiile inovatoare de gaze au un potențial extraordinar în îndeplinirea obiectivelor UE de reducere a emisiilor într-un mod rentabil și acceptabil din punct de vedere public, ceea ce este deosebit de important pentru regiunea Europei Centrale și de Est. ”
Conferința Eurogas Centrală și de Est a fost organizată cu prijinul ACUE, membru al Eurogas.