Astăzi s-a dat startul ediţiei 2017 a celui mai important concurs profesional din domeniul energiei electrice – Trofeul Electricianului. Evenimentul reuneşte peste 400 de participanţi, reprezentanţi ai operatorilor de distribuţie a energiei electrice şi ai companiilor de întreţinere şi servicii energetice din România, precum şi personalităţi de renume din domeniu.

Federația ACUE urează succes tuturor concurenților!

Toma Petcu, Ministrul Energiei, a fost prezent la deschiderea oficială a competiţiei și a declarat: „Ştiu că această întrecere este acel moment din an în care puteţi să va testaţi profesionalismul, în lupta pentru distincţia poate cea mai apreciată din domeniu: Trofeul Electricianului! Vreau să ştiţi cât de mult înseamnă meseria dumneavoastră pentru viaţă noastră de zi cu zi. Cu toţii depindem de dumneavoastră! De la companii, instituţii, până în casele noastre: toată lumea vrea că, atunci când apasă pe întrerupător, să se aprindă „lumina”! Prea puţini ştiu însă ce se întâmplă în spatele acestui gest, pe care noi îl vedem atât de simplu: câtă muncă, câtă pricepere şi, de ce să nu recunoaştem, cât devotament stă în spatele lui!”.

Trofeul Electricianului, cel mai important concurs profesional din domeniu, ajuns la cea de-a XXXVIII-a ediție, se desfășoară în perioada 11-13 iulie, la Sinaia. Evenimentul este organizat, anul acesta, de Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord (SDEE Muntenia Nord) și marchează aniversarea a 40 de ani de la lansare, potrivit unui comunicat de presă al Electrica SA.

„Știu ce înseamnă Trofeul pentru noi toți. Știu pentru că, din cei 40 de ani de când se organizează, am fost la mai mult de jumătate dintre ediții. Pentru noi este mai mult decât un concurs. Este parte din identitatea noastră. Înseamnă o tradiție pe care avem privilegiul și, totodată, obligația să o continuăm”, a declarat Cătălin Stancu, director general Electrica.

În cadrul fazei naționale concurează cei mai buni 114 electricieni din toate cele 8 companii de distribuție a energiei electrice (SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud, SDEE Muntenia Nord, e-distribuție Banat, e-distribuție Muntenia, e-distribuție Dobrogea, Distribuție Oltenia și Delgaz Grid), precum și din cel de întreținere și servicii energetice (Adrem Invest și Servelectro Integral).

Competiția este segmentată în șapte categorii, patru din domeniul distribuției energiei electrice (electrician exploatare stații; electrician PRAM; electrician exploatare rețele MT și JT; electrician măsurare energie electrică, verificare grupuri măsură) și trei din domeniul întreținerii și al serviciilor energetice (electrician montare și reparații echipament primar 110 kV și MT din stații; electrician montare și reparații instalații MT și JT; electrician defectoscopie LES MT și JT).

Pe lângă câștigătorii individuali, la finalul concursului sunt premiate și echipele regionale de distribuție, respectiv de servicii, ai căror componenți acumulează cel mai mare punctaj și cărora li se decernează premiul cel mare — Trofeul Electricianului.

Inițiat de compania Electrica în anul 1977, Trofeul Electricianului se înscrie în seria de evenimente dedicate Zilei Energeticianului (20 iulie).