Echipele de intervenție ale operatorilor de distribuție a electricității, membri ai Federației ACUE, lucrează neîntrerupt, încă din noaptea de 5 spre 6 ianuarie, la remedierea avariilor din rețea, în zonele afectate de viscolul puternic, astfel încât au reușit să realimenteze cu energie electrică mulți consumatori.

Detalii în timp real despre situația rețelelor electrice găsiți aici:

Muntenia Nord: http://www.mnd.electrica.ro/anunturi.aspx

Dobrogea: https://www.enel.ro/enel-energie/ro/Media.html

Muntenia: https://www.enel.ro/content/enel-ro/enel-muntenia/ro/megamenu/Media.html

Oltenia: https://www.distributieoltenia.ro/ro/media/comunicate-de-presa.html

Transilvania Nord: http://www.edtn.ro/mass-media/comunicate/

Transilvania Sud: http://www.electricats.ro/electricats/presa/comunicate.html

Citiți mai jos informațiile centralizate astăzi, de la ora 8.00, despre zonele realimentate cu energie și despre localitățile unde lucrările la rețea sunt, încă, în curs de realizare.

………….

În zonele E-Distribuție Muntenia, ieri până la ora 18, a fost reluată alimentarea cu energie electrică a tuturor localităților. Echipele E-Distribuție Muntenia și ale contractorilor soluționează deranjamente punctuale și rămân pregătite pentru noi intervenții.

…………………

Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod roșu de ninsori și viscol puternic) cu intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero, urmat de cod portocaliu și ulterior de cod galben de vânt și zăpezi, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea.

Numărul echipelor de intervenții a fost suplimentat până la 114 pe parcursul zilei de ieri pentru remedierea avariilor. În ultimele 18 ore s-a reușit realimentarea cu electricitate a 113 localități și a unui număr estimat de peste 77000 de clienți. S-a acordat prioritate punctelor critice, punctelor de pompare apă și punctelor termice. Echipe au rămas în teren și pe parcursul nopții pentru a realimenta cât mai mulți consumatori. Se continuă eforturile de a realimenta consumatorii pentru restabilirea normalității în zonele afectate.

În data de 7 ianuarie, la ora 8:00, situaţia se prezenta astfel:

  • în judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 26 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 11 linii de medie tensiune parțial şi 450 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 43 localităţi ( Bărăganu, Potârnichea, Movilița, Răzoare, Lipnița, Gorun, Carvanul Mare, Carvanul Mic, Cuingiuc, Galița, Gârlita, Esichioi, Ostrov, Peștera, Izvoare, Movila Verde, Conacu, Plopeni, Credința, Veteranu, Peștera, Izvoru, Saraiu, Pecineaga, Dorobanțu, Agigea, Petroșeni, Cogealac, Călugăreni, Nistorești, Kogălniceanu, Lumina, Piatra, Sibioara, Palazu Mic, Gura Dobrogei, Albești,Tătaru, Cotu Văii, Comana, Orzaru, Viroaga, Lazu). În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţul Tulcea este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate o linie electrică aerienă de medie tensiune total și 3 parțial , precum și 28 posturi de transformare, fiind afectate 7 localităţi (Cerbu, Rahmanu, Haidaru, Casimcea, Calica, Colina, Dunavațul de Jos). În municipiul Tulcea se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţul Călăraşi au rămas nealimentate total 5 linii electrice aeriene de medie tensiune, iar 8 parțial, 128 posturi de transformare, fiind afectate 23 localităţi (Cuza Vodă, Călarașii Vechi, Radu Negru, Ștefan Vodă, Zimbru, Dorobanțu, Văraști, Drajna, Perișoru, Tudor Vladimirescu, Bogata, Ciocanesti, Iezeru, Frăsinet, Tăriceni, Clătești, Chirnogi, Căscioarele, Jegălia, Unirea, Ștefan cel Mare, UM Bărăganu – Blocuri, Sărulești Gara). În municipiul Călărași se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţul Ialomița au rămas nealimentate 2 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, 6 posturi de transformare, fiind afectate parțial localităţile Frățilești și Miloșești. În municipiul Slobozia se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

De la prima ora a dimineții, se revine în teren cu un număr de 78 echipe E-Distribuție Dobrogea și ale firmelor contactate, pentru a ajunge în zonele unde accesul a fost blocat. În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 70 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a temperaturilor foarte scăzute și a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 20 metri, echipele vor lucra neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

…………

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord (SDEE MUNTENIA NORD) a anunțat că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare abundentă și viscol puternic), în zilele de 5, 6 și 7 ianuarie a.c., s-au produs avarii la instalațiile SDEE MUNTENIA NORD. Județele afectate sunt: BRĂILA, BUZĂU, GALAȚI si DÂMBOVIȚA.

În județul BRĂILA, astăzi, la ora 08:00, erau nealimentate cu energie electrică comunele Praporgescu, Gulianca, Ariciu, Salcia Tudor, Cuza Voda, Mihail Kogalniceanu, Olaneasa, Corbu Vechi, Caldarusa, Tirlele Filiu, Batogu, Ionesti, Liscoteanca, Esna, Tepes Voda, Movila Miresii, Gavani, Gemenele (18 localitati). Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord – Sucursala Brăila și AISE Brăila au în acest moment 39 de echipe pe teren, care acționează pentru remedierea defecțiunilor apărute.
În județul GALATI astăzi, ora 08:00, era nealimentată cu energie electrică 1 localitate și anume Ivești. Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord – Sucursala Galati are în acest moment 2 de echipe pe teren, care acționează pentru remedierea defecțiunilor apărute.
În județul BUZĂU astăzi, ora 08:00, erau nealimentate cu energie electrică 4 localitați și anume: Padina (partial), Ramnicelu, Puiesti, Merei (partial). Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord – Sucursala Buzău are în acest moment 15 de echipe pe teren, care acționează pentru remedierea defecțiunilor apărute.

Intervențiile echipelor SDEE MUNTENIA NORD vor continua până la alimentarea integrală a zonelor afectate. “Vă menționam că, activitatea echipelor de intervenție este mult îngreunată din cauza drumurilor inaccesibile. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și asigurăm toți utilizatorii rețelei că depunem toate eforturile pentru alimentarea cu energie electrică în condiții normale, conform schemei de funcționare”, arată un comunicat al companiei.

………………..

În zonele de acoperire ale Societăților de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud și Transilvania Nord nu sunt înregistrate avarii cauzate de condițiile meteo nefavorabile.

…………….

În urma intervențiilor echipelor operative Distribuție Oltenia, ieri, la ora 20:00, doar două localități mai erau afectate parțial de întreruperi în alimentarea cu energie electrică din aria de operare Distribuție Oltenia.

În localitățile Obârșia din județul Olt și Cernetu – Teleorman se aflau deja echipe operative în teren pentru remedierea deficiențelor în cel mai scurt timp. În restul județelor erau înregistrate doar deranjamente individuale de remedierea cărora se ocupau un număr de 49 de echipe Distribuție Oltenia.

Reprezentanţii Distribuţie Oltenia sunt în contact permanent cu autorităţile publice locale şi judeţene pentru coordonarea intervenţiei în teren.

Semnalarea tuturor defecţiunilor în reţeaua de distribuţie a energiei electrice din aria de operativitate a Distribuţie Oltenia se poate face apelând INFO Tel, la numerele de telefon disponibile NON STOP pentru preluarea acestora:

– 0800 500 000 – număr de telefon gratuit în orice reţea;

– 0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 – numere de telefon cu tarif normal în reţeaua naţională.

Detalii despre intervențiile de ieri ale operatorilor de distribuție puteți citi aici: http://www.acue.ro/media/comunicate-de-presa/distribuitorii-de-energie-electrica-lucreaza-neintrerupt-la-remedierea