Dna Silvia Vlăsceanu, directorul general al ACUE și vicepreședintele Confederației Patronale Concordia unde federația noastră este membru, a făcut parte din delegația României la Conferința Internațională a Muncii de la Geneva (https://www.ilo.org/ilc/ILCSessions/108/lang–en/index.htm) și a participat, în perioada 10-21 iunie, la comisia tehnică de discuţie privind evenimentele legate de viitorul muncii şi alte iniţiative în contextul Centenarului Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

Conferința centenară a OIM s-a încheiat vineri, 21 iunie, prin adoptarea unei convenții fără precedent și a recomandării însoțitoare de combatere a violenței și a hărțuirii în lumea muncii, precum și printr-o declarație care prezintă calea către un viitor al muncii centrat pe om.

Declarația Centenarului OIM pentru viitorul muncii din 2019 (https://www.ilo.org/ilc/ILCSessions/108/reports/provisional-records/WCMS_711288/lang–en/index.htmeste o reafirmare a relevanței și importanței mandatului OIM în lumea schimbătoare a muncii, o declarație de intenție puternică, un apel de mobilizare și o foaie de parcurs pentru acțiunea OIM.

„Ceea ce am adoptat este o foaie de parcurs, o busolă care să ne ducă în viitor în această organizație, pentru că viitorul muncii este viitorul organizației noastre”, a declarat directorul general al OIM, Guy Ryder.

Declarația privește viitorul muncii cu un obiectiv centrat pe om. Ea are un accent deosebit pe a permite oamenilor să beneficieze de schimbări în lumea muncii, prin consolidarea instituțiilor de lucru pentru a asigura o protecție adecvată a tuturor lucrătorilor și prin promovarea unei creșteri susținute, incluzive și durabile și a ocupării complete și productive.

Vă invităm să aflați mai multe detalii aici https://www.ilo.org/ilc/ILCSessions/108/media-centre/news/WCMS_711366/lang–en/index.htm?fbclid=IwAR0RtA4kd_8cugHF0HaK7aFi6txeXtq6m8aynQYUQbAmTo3PaIYaRgWTQxo