Cea de-a 10-a reuniune regională europeană a Organizației Internaționale a Muncii (OIM), care a avut loc în perioada 2-5 octombrie la Istambul – Turcia, s-a încheiat cu un apel pentru un viitor al pieței muncii în care parteneriatele joacă un rol-cheie în promovarea dialogului, a progresului social și a creșterii economice în regiune.

Întâlnirea regională europeană a OIM are loc la fiecare patru ani. Evenimentul reunește reprezentanți guvernamentali, ai angajatorilor și ai sindicatelor din țările din Europa și din Asia Centrală. Confederația patronală CONCORDIA a fost reprezentată, în delegația României, de doamna Silvia Vlăsceanu, vicepreședinte pe probleme de educație și formare profesională, care este și directorul general al Federației ACUE.

Reuniunea de trei zile s-a axat pe procesele dinamice care modelează viitorul pieței muncii în regiune, care includ progrese tehnologice rapide, globalizare, tendințe demografice, mișcări ample de refugiați și migranți, precum și provocări de mediu, potrivit unui comunicat al OIM.

„Există o mare nesiguranță în legătură cu viitorul către care se îndreaptă piața muncii”, a declarat directorul general al OIM, Guy Ryder, în comentariile sale finale. „Decât să fim optimiști sau pesimiști, trebuie să ne unim într-un sentiment de hotărâre și ambiție. Această ambiție înseamnă să nu accepți, să nu fim spectatori pasivi la procesele schimbării, ci să avem determinarea de a fi arhitecții schimbării, astfel încât viitorul muncii să poată fi adaptat la ceea ce vrem „.

Vă invităm să aflați mai multe detalii aici http://www.ilo.org/global/about-the-ilo/newsroom/news/WCMS_579904/lang–en/index.htm