Conferința Internațională a Muncii s-a încheiat pe 8 iunie, cu cererea șefului Organizației Internaționale a Muncii (OIM) de a "cultiva, proteja și practica" dialogul social.

Tripartismul - reunind guvernele, angajatorii și lucrătorii - "nu numai că adaugă valoare în lumea muncii, ci este un antidot extrem de puternic pentru unele dintre tendințele negative pe care le observăm în discursul public și politic", a declarat directorul general al OIM - Guy Ryder.

Ryder a subliniat progresele înregistrate de cele trei grupuri în negocierea unor noi standarde privind violența și hărțuirea la locul de muncă. El a spus că este încrezător în rezultatul pozitiv al acestei discuții "din cauza importanței majore a ceea ce este în joc. Într-adevăr, această problemă este prea importantă pentru noi pentru a nu reuși să o rezolvăm.​​"

Conferința a decis, de asemenea, să abroge șase și să retragă trei standarde internaționale de muncă.

Alte două comitete ale conferințe au abordat dialogul social și tripartismul și aplicarea convențiilor și recomandărilor OIM (a se vedea secțiunea de știri separată).

Mai mult de 5.000 de delegați acreditați din 187 de state membre OIM au participat la cea de-a 107-a sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii, care stabilește politicile generale ale Organizației Internaționale a Muncii și se reunește o dată pe an la Geneva, Elveția.

Dna Silvia Vlăsceanu, directorul general al ACUE și vicepreședinte al CP CONCORDIA, a participat la Conferință.

Vă invităm să aflați mai multe detalii aici http://www.ilo.org/ilc/ILCSessions/107/media-centre/news/WCMS_631873/lang--en/index.htm

Noutăți