Adaptarea rețelelor electrice pentru tranziție va crea 500.000 de locuri de muncă, potrivit studiului „Conectarea punctelor: investiții în rețeaua de distribuție pentru a alimenta tranziția energetică”, realizat de Eurelectric – Uniunea industriei energiei electrice europene, care reprezintă peste 3500 de companii de energie din întreaga Europă și European Distribution System Operators – E.DSO, cu sprijinul și facilitarea analitică a Deloitte.

Rețelele europene de distribuție vor avea nevoie de investiții de 375 – 425 miliarde euro până în 2030. Aceasta este principala concluzie a studiului, realizat de Deloitte pentru Eurelectric și E.DSO pe baza datelor empirice detaliate din 10 țări europene, care relevă necesitatea de a crește investițiile în rețea cu 50-70% în anii 2020, comparativ cu deceniul anterior.

În ciuda necesităților medii anuale de investiții de 34-39 miliarde euro, reprezentând o creștere cu 50-70% a sumei cheltuite în 2019, impactul asupra prețurilor energiei electrice și tarifelor rețelei va fi, probabil, moderat dacă factorii de decizie politică și autoritățile de reglementare oferă condițiile-cadru adecvate și un design tarifar inteligent, se precizează în studiu.

Vă invităm să citiți studiul aici https://www.eurelectric.org/news/pr-connectingthedots/

Noutăți