Dialogul Social reprezintă una din pietrele de temelie ale unei democrații sănătoase, dar și ale modelului social european. "Noi, partenerii sociali reprezentativi, am luat act de rezultatele alegerilor parlamentare, ca reprezentare a dorințelor cetățenilor, precum și de faptul că nu există un câștigător detașat al acestora. De aceea, credem că e mai important că oricând ca toți cei implicați să se așeze la masa dialogului cu responsabilitate și cu deplina înțelegere a faptului că România traversează o criză sanitară și economică neîntâlnită în anii democrației, iar depășirea acesteia este mai importantă decât ambițiile de moment", arată o scrisoare deschisă publicată de Confederația patronală CONCORDIA, din care ACUE face parte. Scrisoarea a fost semnată de mai multe confederații patronale și sindicale reprezentative.

"Ați fost aleși de cetățeni pentru a-i reprezenta în aceste vremuri tulburi, iar acest lucru este imposibil fără un dialog de substanță.
Cerem tuturor partidelor politice responsabilitate și respect față de democrație și valorile euro-atlantice. Dorința partenerilor de dialog social reprezentativi rămâne aceeași, cea statuată de Constituția României, respectiv de a fi consultați în luarea deciziilor, în elaborarea și implementarea politicilor publice, precum și în elaborarea actelor normative. Orice decizie care privește viitorul românilor, mediului de afaceri și condițiile de viață ale lucrătorilor trebuie luată doar după consultarea partenerilor sociali, plecând de la date obiective.
Mai mult, credem că a venit momentul ca acest dialog să fie unul de substanță, cu parteneri cu adevărat interesați de opiniile și interesele celorlalți și care fac eforturi reale pentru a identifica soluții adecvate și convenabile tuturor părților implicate.
În acest spirit, atragem atenția că urmează în continuare o perioadă dificilă din punct de vedere economic și social, în special datorită contextului creat de pandemia cu noul coronavirus".

Vă invităm să citiți textul integral al scrisorii aici https://www.concordia.ro/2020/12/28/scrisoare-deschisa-a-partenerilor-so...

Noutăți