Robotica industrială a coborât de mult din filmele SF şi ocupă deja un loc important în procesele de producţie ale companiilor din România; cele mai multe ţin de un sector dinamic şi foarte extins: construcţia de autovehicule. Rămâne totuşi un imens potenţial de acoperit, pentru că soluţiile de automatizare pot răspunde nevoilor oricărui tip de întreprindere, oricât de mare sau oricât de mică. În acelaşi timp, roboţii sunt conectaţi şi controlaţi prin sisteme bazate pe tehnologia informaţiei din ce în ce mai sofisticate, pentru protecţia cărora este nevoie de soluţii adaptate fiecărui mediu de utilizare. Încă şi mai importantă este cunoaşterea simultană a avantajelor şi riscurilor pe care le presupune adoptarea noilor tehnologii.

Experţi din cadrul ABB România şi Safetech Innovations au cercetat ambele feţe ale monedei, la cea mai recentă ediţie Energy Breakfast Club, desfăşurată miercuri, 24 mai, la Palatul Cesianu Racoviţă, din Bucureşti.

Citiți detaliile aici: http://www.energynomics.ro/ro/robotica-si-securitatea-cibernetica-realitati-pe-care-abia-le-descoperim-ebc-24-mai/

Noutăți