Sectorul energiei electrice a atras cea mai mare pondere a investițiilor în energie în 2017, susținut de cheltuielile robuste pentru rețele, depășind industria petrolului și gazului pentru al doilea an consecutiv, sectorul energetic se îndreaptă către o electrificare mai mare, potrivit Agenției Internaționale a Energiei (AIE), care a lansat astăzi raportul asupra cheltuielilor globale de energie.

Investițiile globale în domeniul energiei au totalizat 1,8 trilioane USD în 2017, în scădere cu 2% în termeni reali față de anul precedent, potrivit raportului World Energy Investment 2018.

Mai mult de 750 miliarde USD au fost alocate sectorului energiei electrice, în timp ce 715 miliarde USD au fost cheltuite la furnizarea de petrol și gaze la nivel global.

Investițiile suportate de stat reprezintă o cotă crescândă a investițiilor globale în domeniul energiei, întreprinderile de stat rămânând mai reziliente în sectorul petrol, gaze și energie termică în comparație cu actorii privați. Ponderea investițiilor globale în domeniul energiei, conduse de întreprinderile de stat, a crescut în ultimii cinci ani la peste 40% în 2017.

Citiți mai multe aici http://www.iea.org/wei2018/

Noutăți