Bobocii claselor a IX-a şi colegii lor de clasa a X-a, beneficiari ai proiectului Ucenic Electrician, au trăit ieri emoţiile primei zile de şcoală alături de profesorii şi îndrumătorii pe care îi vor avea alături pe parcursul anului următor. Aceştia au început o nouă etapă în pregătirea lor profesională care se va desfăşura în laboratoare electrice de ultima generaţie, beneficiind de stagii de practică în instalaţiile operatorului de distribuţie, burse lunare suplimentare faţă de cele oferite de Ministerul Educaţiei şi ateliere de dezvoltare personal, arată un comunicat de presă al Distribuție Oltenia.

Astfel, Distribuţie Oltenia continuă proiectul Ucenic Electrician şi în 2017, cu un număr şi mai mare de beneficiari direcţi şi instituţii partenere. În colaborare cu Liceul Tehnologic Astra, din Piteşti, Colegiul Energetic Craiova, Asociaţia ROI, Inspectoratele Şcolare Judeţene din Argeş şi Dolj şi începând de anul acesta şi cu Liceul Energetic Târgu Jiu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, tinerii interesaţi de specializările „Electrician Exploatare Joasă Tensiune” şi „Electrician Exploatare Centrale, Staţii şi Reţele Electrice” vor avea ocazia să facă parte din generaţia de electricieni a viitorului.

Elevilor înscrişi anul trecut la specializarea “Electrician Exploatare Joasă Tensiune” li se alătură anul acesta 42 de colegi noi din Argeş, Dolj şi Gorj, la fel de dornici de cunoaştere şi specializare într-o meserie de mare importantă pentru domeniul energetic.

Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician, vă invitam să accesați https://distributieoltenia.ro/ucenicelectrician

Noutăți