ANRE a lansat, astăzi, în dezbatere publică un proiect de ordin privind stabilirea orientărilor pentru realizarea calendarului de implementare a sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice.

Potrivit documentului, operatorii de distribuţie a energiei electrice concesionari realizează anual analize cost-beneficiu privind implementarea sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice la utilizatorii din zona de concesiune.

Analizele cost-beneficiu trebuie să conţină descrierea detaliată a modului de îndeplinire a funcţionalităţilor obligatorii pentru aceste sisteme, specificate prin reglementările tehnice în vigoare, precum şi beneficiile oferite consumatorilor finali după instalarea sistemelor.

Proiectele de implementare a sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice care rezultă eficiente din punct de vedere economic din analizele cost-beneficiu se includ, începând cu anul 2019, în planurile anuale de investiţii, cu respectarea cadrului de reglementare în vigoare.

Citiți mai multe detalii aici

Fişier proiect_de_ordin_calendar_implementare_smi_2019-2028.docx

PDF icon nota_de_prezentare_proiect_ordinsmi.pdf

Noutăți