Prețul mediu final al energiei electrice pentru consumatorii casnici din România a fost de 14,11 eurocenți/kWh în primul trimestru al acestui an, fiind în continuare printre cele mai mici din Europa, potrivit analizei realizate de DG Energy. Față de ultimul trimestru al anului trecut, energia electrică s-a scumpit cu circa 2%.

Media europeană pentru trimestrul I 2018 a fost de 20,92 eurocenți/kWh, potrivit raportului care poate fi consultat aici https://ec.europa.eu/energy/sites/ener/files/documents/quarterly_report_on_european_electricity_markets_q1_2018.pdf

Pentru consumatorii industriali, prețul mediu a fost de 8,6 eurocenți/kWh, în scădere ușoară față de ultimul trimestru al anului trecut. Media uropeană a fost de 11,45 eurocenți/kWh.

Prețul mediu al gazelor naturale plătit de populație în România, în primul trimestru din 2018, s-a menținut la 3,23 eurocenți/kWh, fiind în continuare cel mai mic din Europa. Media europeană a fost de 6,52 eurocenți/kWh în perioada analizată, potrivit analizei DG Energy, care poate fi consultată aici https://ec.europa.eu/energy/sites/ener/files/documents/quarterly_report_on_european_gas_markets_q1_2018.pdf

Industria din România a plătit, în primul trimestru, 2,3 eurocenți/kWh pentru gazele consumate, preț similar cu cel raportat în trimestrul IV din 2017.

 

Noutăți