Confederația patronală CONCORDIA, din care federația ACUE face parte, a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, în care prezintă un set de priorități, solicitând ca Executivul să își îndrepte atenția și acțiunile către acestea în următoarea perioadă.

Confederația CONCORDIA este reprezentativă la nivelul economiei naționale și partener de dialog social. Reprezintă la acest moment opt dintre cele mai puternice sectoare din economie (automotive, energie și utilități, financiar-bancar, hotelier, IT, retail, transport), totalizând peste 300.000 de angajați și peste 1.500 de companii, deopotrivă mari și mici, cu capital românesc și străin, ceea ce îi permite să ofere o perspectivă diversă și echilibrată asupra economiei naționale. Preocupată de perspectiva europeană și globală, este singura organizație din România membră în BusinessEurope și Organizația Internațională a Angajatorilor (IOE).

Concordia promovează activ respectarea libertății economice și responsabilității sociale, a bunei guvernanțe și predictibilității cadrului legislativ. Ne dorim să contribuim la o creștere economică sustenabilă a României, care să asigure creșterea afacerilor noastre deopotrivă cu creșterea bunăstării angajaților noștri și societății în ansamblul său.

Domeniile prioritare prezentate de CONCORDIA sunt:

1. Stabilitate și predictibilitate în domeniul legislativ și de reglementare

2. Dialog social real & respectarea principiilor consultării

3. Afaceri europene și internaționale

4. Forța de muncă

5. Digitalizare

6. Automotive

7. Energie

8. Protecția consumatorilor

9. Sectorul financiar-bancar

10. Transporturi

11. Turism

 

Vă invităm să citiți în detaliu scrisoarea deschisă transmisă de CONCORDIA aici

PDF icon cp_concordia_prioritati_masuri_guvern_nov_2019.pdf

Noutăți