În cadrul activității de monitorizare atentă a funcționării pieței de energie electrică și în concordanță cu obiectivele de informare și protecție a clientului final de energie, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, ieri, Decizia nr. 819/2017 privind suspendarea până la data de 10 august 2017 a organizării sesiunilor de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe piaţa centralizată pentru serviciul universal.

Măsura de suspendare a organizării sesiunilor de licitații simultane cu preț descrescător pe piața centralizată pentru serviciul universal (PCSU) s-a impus ca urmare a volumului limitat al ofertelor indicative rezultate până la data prezentei, prin aplicarea etapelor de desfășurare a proceselor pe PCSU pentru sesiunea de licitație aferentă trimestrului III 2017, arată un comunicat al Autorității.

Ca urmare a acestei decizii, achiziția de către furnizorii de ultimă instanță (FUI) a energiei electrice furnizate la tarife de tip Componenta de piața concurențială (CPC) ȋn trimestrul III 2017 se va face ȋn aceleași condiții ca și achiziția energiei electrice furnizate clienților eligibili ai operatorului economic care prestează serviciul de furnizare de ultimă instanță, respectiv de pe toate piețele centralizate administrate de OPCOM.

Citiți comunicatul integral aici: http://www.anre.ro/ro/presa/comunicate/comunicat-08-06-2017-suspendare-organizare-sesiuni-licitatii-pcsu

Noutăți