Comitetul de reglementare al Autorităţii  Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei  - ANRE a aprobat, recent, tarifele specifice pentru serviciul de distribuție a energiei electrice prestat de operatorii de distribuție concesionari pentru anul 2019.

Potrivit unui comunicat al instituției, ANRE a solicitat operatorilor creşterea volumului investiţiilor cel puţin la nivelul costurilor cu amortizarea, impunând totodată operatorilor ținte de reducere a consumului propriu tehnologic cu cca. 25% în reţelele de joasă tensiune.

Astfel, s-a aprobat un total de cheltuieli operaționale de 8,63 miliarde lei, cu cca. 0,5 milioane lei mai mult decât în perioada anterioară, în timp ce valoarea totală pentru programele investiționale este de 6,35 miliarde, pentru următorii 5 ani.

Ca urmare a analizei documentaţiilor de solicitare a tarifelor de distribuţie transmise de operatorii de distribuţie concesionari, tarifele aprobate pentru anul 2019 înregistrează o creștere de 0,74% la nivelul întregii ţări, valoare care include însă și rata inflației de 3,82%.  ANRE a menționat că impactul în factură la consumatorul casnic cu un consum mediu (100 kWh/lună) este de cca. 3,5 lei/an.

Citiți detalii aici https://www.anre.ro/ro/presa/comunicate/comunicat-14-12-2018-stabilirea-tarifelor-de-distributie-a-energiei-electrice

 

Noutăți