Investițiile globale în energie ar trebui să revină cu aproape 10% în 2021 la 1,9 trilioane USD, inversând cea mai mare parte a scăderii de anul trecut provocată de pandemia Covid-19, dar cheltuielile pentru tranzițiile la energie curată trebuie să se accelereze mult mai rapid pentru a îndeplini obiectivele climatice arată un nou raport al Agenției Internaționale pentru Energie (AIE).

Având în vedere că investițiile energetice revin la nivelurile dinaintea crizei, compoziția lor continuă să se orienteze către electricitate: 2021 va fi cel de-al șaselea an consecutiv în care investițiile în sectorul energetic depășesc cele din aprovizionarea tradițională cu petrol și gaze, potrivit Raportului Investiții în energie 2021.

Investițiile din sectorul energiei mondiale vor crește cu aproximativ 5% în 2021 la peste 820 miliarde USD, cel mai înalt nivel înregistrat vreodată, după ce au rămas plate în 2020. Energiile regenerabile domină investițiile în capacitatea de producere a energiei electrice noi și se așteaptă să reprezinte 70% din total anul acesta. Și acei bani merg acum mai departe decât oricând în finanțarea energiei electrice curate, cu un dolar cheltuit astăzi pentru implementarea energiei solare fotovoltaice, rezultând de patru ori mai multă energie electrică decât acum zece ani, datorită tehnologiei mult îmbunătățite și a scăderii costurilor.

Vă invităm să citiți mai multe detalii aici https://www.iea.org/news/global-energy-investments-set-to-recover-in-2021-but-remain-far-from-a-net-zero-pathway?utm_content=buffer0aeaf&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer&fbclid=IwAR0zHhHTNpWLE9fbQZqZHOrfQ8A3s_DZIqfMUuQQ94GgGbX30qYVEWOHD6k

Noutăți