Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE, prin Departamentul pentru Eficiență Energetică, a anunțat, astăzi, că va continua Campania “Economie la Energie” prin derularea unor activități de informare pe teme de eficiență energetică în 30 de unități de învățământ din mediul rural/urban mic din nouă județe, ce acoperă toate regiunile de dezvoltare din țară. Campania care are ca scop stimularea interesului celor mici pentru îmbunătăţirea calității vieții, prin aplicarea de soluţii simple şi accesibile de economisire a energiei.

Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE) s-a alăturat Campaniei ”Economie la Energie”, urmând ca specialiștii companiilor membre din grupurile E.ON România, CEZ România, Enel România, Electrica și ENGIE să participe la activitățile de informare pe teme de eficiență energetică destinate elevilor.

Inițiativei ANRE s-au alăturat și Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România - AFEER, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România - UNCJR, Asociația Orașelor din România – AOR, Asociația Comunelor din România – ACOR.

Potrivit comunicatului ANRE, în anul 2018, ANRE a fost parteneră a Comisiei Europene (DG Justiție și Consumatori) în derularea Campaniei de conștientizare cu privire la utilizarea eficientă a energiei în locuințe - "Economie la energie", în scopul de a ajuta consumatorii casnici să-și reducă facturile de energie prin aplicarea unor sfaturi simple, fără costuri sau cu investiții minore. Având în vedere interesul manifestat pentru această campanie, ANRE a obținut acordul Comisiei Europene – DG JUST de a prelungi derularea acesteia în România.

Astfel, evenimentul de lansare a Campaniei ”Economie la Energie” în rândul elevilor, va avea loc vineri, 29 noiembrie 2019, la Școala Gimnazială Gheorghe Lazăr din Bărcănești, județul Prahova, începând cu ora 13:30.

Vă invităm să citiți comunicatul ANRE aici https://www.anre.ro/ro/presa/comunicate/comunicat-28-11-2019-campania-economie-la-energie-in-randul-elevilor