Publicaţia The Diplomat-Bucharest continuă seria de evenimente cu “Beyond Strategy: Oil and Gas Projects în Place”, conferinţă dedicată companiilor care activează în sectorul resurselor energetice, entităţilor care,, prin implementarea proiectelor de succes, asigură dezvoltarea durabilă şi strategică a României.

Conferinţa, care beneficiază de suportul instituţional al Ministerului Energiei, ANRE, ACUE, ACFR, AFEER, ARPEE, ROPEPCA şi CNR-CME, va avea loc în data de 15 Septembrie 2017 la Hotel InterContinental – Sala Rapsodia, în Bucureşti, cu începere de la ora 9:00.

Organizatorii arată că, aşa cum reiese din cele patru scenarii ale Strategiei Energetice a României, gazele naturale vor avea un rol important, fiind prevăzute creşteri semnificative în mixul energetic începând cu 2020. Chiar dacă în prezent, din hidrocarburi se asigură circa 15% din producţia naţională de electricitate, gazele naturale ar putea deveni principalul combustibil în anul 2030 pentru producţia internă de energie, cu o pondere de 45%.

Pe termen scurt şi chiar pe termen mediu, România se va confrunta cu o scădere a producţiei interne de ţiţei şi de gaze onshore, iar gazele naturale din Marea Neagră vor intra în exploatare în prima parte a anilor 2020, un factor decisiv fiind preţul acestora la nivel internaţional.

Exploatarea resurselor indigene ar putea fi una dintre opţiunile bune în acest moment, atât din punctul de vedere al beneficiilor economice, sociale, cât şi din punctul de vedere al obiectivului asumat la nivelul Uniunii Europene. Însă, ideea siguranţei energetice naţionale trebuie să primeze în faţă independenţei energetice.

În aceste condiţii, companiile româneşti trebuie să facă eforturi investiţionale considerabile şi concertate, în vederea obţinerii siguranţei energetice naţionale, prin proiecte de creştere a capacităţilor de înmagazinare şi realizarea unor sisteme moderne de transport şi interconectare a resurselor,

The Diplomat Bucharest vă invită să luaţi parte la evenimentul care se doreşte a fi o dezbatere referitoare la cadrul actual de politici, situaţia proiectelor implementate de companiile din sectorul petrol şi gaze naturale, planurile de viitor şi strategiile coerente prin care România poate deveni un hub regional.

Pentru mai multe detalii şi înregistrare ca participant, vă rugăm să accesaţi pagina dedicată: http://oil-gas-conference.thediplomat.ro/

Agenda conferinței cu noii lectori confirmați o regăsiți aici: PDF icon oil_and_gas_conference_2017_ro_agenda_draft_ok.pdf

București
Vineri, 15 Septembrie, 2017 -
09:00 până la 12:30