Experți și oficiali la nivel înalt vor veni la Bruxelles pe 7 noiembrie pentru a discuta despre cele mai bune modalități de finanțare a tranziției de la emisiile de carbon către surse de energie mai durabile. Având în vedere că sunt în derulare negocierile privind aspectele de reglementare ale tranziției la energia curată, în special așa-numitul pachet "Energie Curată pentru toți europenii", această conferință la nivel înalt, organizată în comun de Comisia Europeană și Parlamentul European, se va concentra pe aspectele nereglementate.

Pentru ca Europa să conducă tranziția energetică, este crucial să fie realizate investiții mult mai mari. Se estimează că, pentru a atinge obiectivele energetice și climatice propuse pentru UE 2030, sunt necesare anual investiții de aproximativ 379 miliarde EUR pentru perioada 2021-2030: în special în ceea ce privește eficiența energetică, generarea de energie din surse regenerabile și infrastructură. Împreună cu liderii politici, factorii de decizie politică, comunitatea investitorilor, participanții la piața energiei și alți actori implicați, Conferința va discuta despre modul în care mai multe părți interesate pot acționa împreună și despre modalitățile cele mai bune de a încuraja investițiile în tranziția energetică.

Vă invităm să aflați mai multe detalii aici http://www.europarl.europa.eu/resources/library/media/20171027RES87026/20171027RES87026.pdf

Bruxelles
Marţi, 7 Noiembrie, 2017 -
08:30 până la 18:30