Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează, pe 1 septembrie 2020 live din studioul Hotspot Workhub cea de-a opta ediție a conferinței „Cities of Tomorrow”, începând cu ora 10:00.

ACUE este partener media al evenimentului.

„Cities of Tomorrow” este recunoscut pe plan național ca fiind un eveniment de referință dedicat importanței dezvoltării urbane și regionale, anul acesta aducând în prim plan relația dintre orașe și cetățenii acestora, având ca temă centrală migrația și cirulația oamenilor atât internă cât și internatională, un subiect de actualitate în România, unde efectele emigrării masive din ultimele trei decenii sunt din ce în ce mai vizibile la nivel economic, urbanistic și social.

La ediția de anul acesta sunt așteptați peste de 360 de participanți, provenind atât din mediul public cât și cel privat.

Invitat de onoare al acestei ediții și keynote speaker este domnul Ullrich Sierau, primar al orașului Dortmund. După alegerea sa în 2009, primarul Sierau a pus accentul pe implementarea proiectelor de dezvoltare urbană durabilă. Drept urmare, Dortmund a primit titlul de cel mai sustenabil oraș al Germaniei în 2014 și premiul German Urban Planning Award în 2018.

Informații despre speakeri și prezentări: https://www.citiesoftomorrow.ro/highlights/

Mesele rotunde tematice s-au desfășurat online în trei zile consecutive (25, 26 și 27 august). Concluziile si insight-urile valoroase rezultate în urma celor nouă mese rotunde vor reprezenta fundamentul pentru acțiuni viitoare si vor fi prezentate succint de moderatorii acestora în cadrul evenimentului.

Soluțiile cele mai bune vor fi jurizate de către participanți, în timp real, pe platforma eventlink360, masa câștigătoare fiind premiată pentru reușită.

Prezentăm pe scurt temele & subtemele meselor rotunde și moderatorii aici: https://www.citiesoftomorrow.ro/roundtables/

Cu ajutorul unui juriu format din personalități cu experiență vastă, s-au stabilit cei 9 finaliști ai concursului de proiecte – așadar, 9 inițiative vor primi atenție deosebită cu prilejul acestei conferințe.

Cele 9 proiecte finaliste ce se vor prezenta în cadrul sesiunii de pitching la Cities of Tomorrow sunt: la categoria Administrație publică: Compania de Apă Someș (Program de detectare a scurgerilor din rețeaua de apă asistat prin satelit), Municipiul Vaslui (Reabilitare și schimbare de destinație a fostelor clădiri de centrale termice), Municipiul Alba Iulia (Găsește-ți măreția); la categoria mediu de business: AriaConcept Architecture (Kit de regenerare urbană), Feexers cu aplicația cu același nume, Studio Triptic (Tehnologia Green Spots); la categoria societate civilă: Asociația Planeta Petrila (Regenerare post-industrială), Asociația ARCEN (Catalog București), Asociația Laboratorul Verde (Platforma de gestionare a deșeurilor C&D)

Cele 63 de proiecte depuse pot fi consultate aici: https://www.citiesoftomorrow.ro/submitted-projects.html

De asemenea am introdus anul acesta pe lângă categoriile de proiecte deja cunoscute o categorie specială gândită prin prisma provocărilor pe care le trăim: Sănătate și/sau siguranța cetățenilor. Cele 13 proiecte depuse pot fi consultate aici https://www.citiesoftomorrow.ro/helathcare-citizensafety/ sau în platforma virtuală, iar câștigătorul va fi votat prin platforma eventlink360 de publicul participant la conferință.

Conferința va fi difuzată parțial live pe pagina de facebook a AHK România https://www.facebook.com/ahkromaniaofficial/

Mai multe detalii precum și agenda evenimentului „Cities of Tomorrow” pot fi găsite la https://www.citiesoftomorrow.ro/

București
Marţi, 1 Septembrie, 2020 -
10:00 până la 17:00