Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), care deține în semestrul I al anului 2020 Președinția-în-Exercițiu a Consiliului de Afaceri al Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, împreună cu Institutul de Economie Circulară și Mediu “Ernest Lupan” și în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ministerul Afacerilor Externe și Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE) au plăcerea de a vă invita să participați la conferința Oportunitățile economiei circulare pentru IMM-urile din regiunea Mării Negre, care se va desfășura în format digital, în data de 24 iunie 2020.

Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al ACUE, se numără printre speakerii invitați la eveniment.

În contextul pandemiei de coronavirus, ne propunem să abordăm atât prevederile Pactului Ecologic European, cât și efectele provocate de COVID-19 asupra economiilor din UE și regiunea extinsă a Mării Negre în procesul de tranziție ecologică.

Scopul webinarului este de a crește nivelul de conștientizare cu privire la utilizarea eficientă a resurselor, prin asigurarea unei tranziții către o economie circulară și verde, în acord cu Pactul Ecologic European. De asemenea, se urmărește identificarea oportunităților rezultate din aplicarea principiilor economiei circulare, cu efect asupra creșterii competitivității, gradului de inovare și progres tehnologic în rândul antreprenorilor din regiunea extinsă a Mării Negre.

În contextul negocierii Cadrului Financiar Multianual 2021 – 2027 și al lansării „Planului de investiții pentru Pactul ecologic european și Mecanismul pentru o tranziție justă”, propunem inclusiv discutarea subiectelor cu privire la instrumentele financiare pentru tranziția către o economie neutră din punct de vedere climatic și competitivă, precum și modul în care companiile pot pune în practică noul model economic – cel circular.

Vă invităm să aflați mai multe detalii despre temele de dezbatere și speakeri aici https://ccir.ro/event/oportunitatile-economiei-circulare-pentru-imm-urile-din-regiunea-marii-negre-2/

București
Miercuri, 24 Iunie, 2020 -
10:00 până la 12:00